Stichting De Moeder's Geuren is de stichting van de Moeder's Geuren wierook, die u kunt vinden op www.wierook.nl en winkel.wierook.nl

Home Schoolproject India Informatie (VIDEO) De Glenn Doman methode bij Hart van Nederland

(VIDEO) De Glenn Doman methode bij Hart van Nederland

De Glenn Doman methode toegepast bij een pasgeboren meisje

Angelina is 10 weken te vroeg geboren en had heel weinig kans om te overleven. Na drie dagen kreeg ze een hersenbloeding. Wonder boven wonder overleefde Angelina het. Ze is nu een vrolijk en alert kindje. Zij is heel emotioneel en enorm gretig om het leven te ontdekken. Maar Angelina heeft door zon moeilijke start een hersenbeschadiging opgelopen waardoor haar motorische gedeelte is geraakt.

Haar ouders hebben na bijna 10 maanden zoeken de therapie gevonden waarnaar zij zochten: de Glen Domann methode. Deze therapie gaat ervan uit dat mensen als Angelina gestimuleerd moeten worden om de fysieke bewegelijkheid optimaal te benutten. De bedoeling van de therapie is om de basis beweging van alle mensen en dieren na te botsen het kruipen. De elementen van het kruipen eigen maken. Angelina was 14 maanden oud toen met de methode werd begonnen. Zij kon alleen met haar handjes spelen, op haar rug liggen en af en toe omrollen. Nu inmiddels na een jaar toepassen van de Glen Doman methode kan Angelina ruim 200 meter per dag zelfstandig  op haar buik voortbewegen, zij maakt heel veel contact met de omgeving,  zij is in die tijd niet een keer ziek geweest en zij heeft enorme cognitieve ontwikkelingen doorgemaakt. Haar arm- en fijnmotoriek is aanzienlijk verbeterd.

Om de therapie goed uit te voeren en nog effectiever met Angelina te werk te gaan, moesten de ouders voor Angelina naar het Instituut voor Menselijke Potentiaal (http://www.iahp.org). Daar wordt ouders stapsgewijs geleerd hoe zij de potentiaal van hun kinderen optimaal kunnen benutten met de Glen Domann methode. Twee  drie keer per jaar moeten zij naar dat Instituut om de ontwikkelingen te laten zien en voor een update of zonodig een correctie van het programma. Daarnaast moeten zij voor de speciale hulpmiddelen zorgen die de ontwikkeling van Angelina verder stimuleren.

Lees verder: www.steunangelina.nl